SoulTime - november.soul-UTSÅLT

SoulTime november 2019

SoulTime återvänder till Landskrona teater och teatercaféet på sin vanliga kväll, sista onsdagen i månaden, 27 november. November är månaden då löven lämnar sina grenar och gräset är frostigt på morgonen. Dagarna blir kyligare och kvällarna blir längre. Då är det skönt att kura skymning tillsammans och unna sig härlig soulmusik och kanske en värmande kvällsmat med goda drycker i en avslappnad atmosfär med SoulTime Landskrona.

Vi erbjuder fyra musiker på scen; P-O Nilsson, klaviatur och sång, Patrick Ohlson Ölander, gitarr och sång, Jesper Pettersson, bas och sång, samt Frank ”Frallan” Nilsson på trummor. Dessutom en rookie; Hannah-Lisa O'Dunlaing som sjunger några låtar.

Det kan bli fler. Som gästartister eller solister. SoulTime skapas ibland med kort framförhållning och vi avvaktar inte sällan sena besked.

SoulTime är en skön musikkväll där etablerade musiker, välrenommerade men inte alltid kända hos den bredare publik de förtjänar, möts i avslappnad anda med kärleken till musiken i centrum och med soul som grundtema. Vi bjuder även in en ung, lovande och lokal musiker, en så kallad "rookie", som får medverka i några låtar med de etablerade musikerna.

I den mysiga gamla restaurangen i Landskrona teater håller SoulTime till. Dörrarna öppnas 18:00 och musiken gungar i två set med start 19:00.

Det erbjuds en enklare, varm kvällsmat för den hungrige, även lite bakverk, kaffe och annat gott. Servering av öl och vin till mycket rimliga priser. Allt hämtas vid den lilla bardisken på Teaterrestaurangen och betalas ENDAST med kort!

P-O Nilsson, keyboard och sång

är en helsingborsbaserad musiker, songwriter och kompositör. Han har blivit en av stommarna i SoulTime och för det mesta den som håller ihop det hela musikaliskt och alltid med varm humor. Vi betraktar honom som en av SoulTimes inhousemusiker.

Utöver sina spelningar på SoulTime Landskrona spelar P-O som musiker med allt och alla, även utanför landet. Han har teatermusik i blodet och skriver musik till musikaler och andra scenföreställningar. Kort sagt en mycket erfaren, väl anlitad och skojfrisk musiker.

 

Patrick Ohlson Ölander, gitarr och sång

Patrick Ohlson Ölander, gitarr och sång

är Landskronas mesta soulgitarrist även om han numera bor lite utanför. Han har i många år varit en flitigt anlitad gitarrist i mängder av sammanhang och har spelat med och kompat en hel rad av andra etablerade musiker.

Han har varit på scen i runt tjugo av alla SoulTime och han får definitivt anses som en av ryggraderna i konceptet. Genom sitt digra kontaktnät har han även kunnat locka fantastiska musikerkompisar till SoulTime-scenen.

Frank 'Frallan' Nilsson, trummor

Frank "Frallan" Nilsson, trummor

Frank har också gästat SoulTime vid flera tillfällen, dels med Paulo Mendonça och dels med Pelle Holmberg. Han är en välrenommerad trummis med gott tryck i sitt lir.

Han är frilansmusiker och har sina bopålar i Blekinge men ses på musikscener i hela Europa.

Jesper Pettersson, bas och sång

Jesper Pettersson, bas och sång

har varit på SoulTime vid bägge de tillfällen vi gästats av funkgitarristen och världskändisen Paulo Mendonça. Han var också i bandet när Sture Allén den yngre gästade SoulTime. Och han är hjärtligt välkommen tillbaka!

Jesper är en flitigt anlitad basist och sångare som spelat med den svenska musikereliten både hemmavid och internationellt. En aktiv frilansmusiker som har sina rötter i nordvästra Skåne.

Hannah-Lisa O’Dunlaing, sång

Kvällens rookie:
Hannah-Lisa O'Dunlaing - sång

Varje SoulTime kryddar vi med en ung, duktig, stigande och lokal musiker, en så kallad "rookie", som får göra några låtar med de etablerade musikerna. Det har varit givande för såväl ungdomarna, publiken som musikerna på scen.

Den 27 november heter rookien Hannah-Lisa O’Dunlaing. Hon sjunger, spelar gitarr och ukulele, är 16 år, född i London men bor i Landskrona och studerar första året på gymnasiet Mega Musik i Helsingborg. Hannah kommer att sjunga några låtar tillsammans med bandet.

 

 

 

Patrick Ohlson Ölander, P-O Nilsson, Jesper Pettersson, Frank "Frallan" Nilsson, Hannah-Lisa O'Dunlaing, Claes Nilsson