SoulTime - gospel.soul

  Bild med musiker och kör i bakgrunden

Nu lyfter vi SoulTime!

Efter utsålda hus under hela våren och nu även i september känner vi ett behov att ytterligare lyfta SoulTime! Inte så himla långt men i alla fall en våning upp!

SoulTime 23 oktober kommer därför att avnjutas på Landskrona Teaters stora scen. Det egentliga skälet är att vi bjudit in en fantastisk kör från Helsingborg, Maria Gospel, och de är ungefär 30 medlemmar. De får helt enkelt inte plats i teatercaféet om vi samtidigt ska få plats med publik.

I förgrunden finns, som vanligt törs vi väl säga, våra inhouse SoulTime-musiker P-O Nilsson på klaviatur och Patrick Ohlson Öhlander på gitarr. Där hörs även Isak Nygren på bas och Marcus Sjögren på trummor.

Precis som vanligt kommer det att finnas tillgång till mat och dryck i caféet före föreställningen, men den här gången behövs förbokning av mat för att vara säker på sittplats. Det görs i samband med att du bokar biljetter. Dessutom finns försäljning av småplock och dryck i parkettfoajén, både före föreställningen och i pausen.

Valet av kören Maria Gospel är klockrent, soulen har en av sina djupa rötter i gospel förutom rötter i rythm’n’blues och jazz. Så det blir soul för hela slanten även denna gång även om kören i andra sammanhang levererar en repertoar av gospel och annat andligt.

Maria Gospel bildades 1991 och har under körledaren John Perry´s mångåriga ledning utvecklats till en fantastisk kör. I dag består kören av runt 30 medlemmar och drivs som en ideell förening i Maria församling i Helsingborg.

På en termin har kören ungefär fyra gospelmässor i Sankta Maria kyrka. Utöver detta har de varje år en vårkonsert, två julkonserter och en konsert tillsammans med alla andra körer i Maria församling.

Ibland anlitas Maria Gospel på bröllop och andra event eller anordnar konserter tillsammans med andra artister, både kända och mindre kända. Deras senaste uppdrag sommaren 2019 var som gästande kör till musikalartisterna i ”Från Broadway till Duvemåla” på en konsert i Dalhalla, en utomhusarena utanför Rättvik i Dalarna.

Bland körmedlemmarna finns även drivna solister som står för såväl variation som igenkännande.

Kort sagt, en mycket kunnig och välljudande kör djupt rotad i soulmusiken!

Madeleine Darwiche - kvällens rookie

Madelene Darwice, rookieDessutom kommer kvällens rookie, Madeleine Darwiche 17 år ,sångerska från Landskrona, att sjunga några låtar. 


Biljett HÄR! >  

Patrick Ohlson Ölander, P-O Nilsson, John Perry, Maria Gospel, Isak Nygren, Marcus Sjögren, Madeleine Darwiche