SoulTime Latin HipHop

Latin HipHop feb2019

Soultåget med fast stoppställe på Landskrona teaters café rullar fram den 27 februari. Med på tåget finns en samling musiker som kan få begreppet SoulTime att få en delvis ny innebörd och ytterligare spridning. De senaste gigen har det varit fullspikat.

Soulmusik är väl i grunden något där känslan, själen, är med. Och det är den ju i alla genrer, inte minst i den latinamerikanska traditionen. Så den här gången låter musikerna influenser från modern latin hiphop krydda SoulTime.

De gästande musikerna är erfarna rävar och har alla digra meritlistor.

Daniel Fridell är både musiker och producent. Han är mångsidig och såväl spelar som producerar soul, jazz, funk, hip hop, pop, cumbia, reggae, tango, balkanmusik och progressiv jazz-rock. Han gör jobb över hela Europa och av och till i USA. Han var i somras en av musikerna med Eric Gadd på Landskronakarnevalen. Han har även medverkat på plattan Studio Tan tillsammans med bland andra Lars Danielsson, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Per Lindvall och Henrik Jansson.

På bas och sång hör vi Gustav Ljungqvist från Helsingborg. Han har gästat SoulTime vid tre tidigare tillfällen bland annat med Sons of Soul. Han arbetar även som discjockey under namnet DJ G.

Från spelningen med Sons of Soul känner SoulTime-publiken även igen Boogie Castillo som rappar och sjunger. Under HX i somras gästade han Faela och var med i ”Så mycket tyngre” på Dunkers Sundstrappor.

Utöver gästerna så har vi ”husbandet”, bestående av P-O Nilsson på klaviatur och sång, samt Patrik Ohlson Ölander på gitarr. Den här gången förstärkta av lokalt välförankrade trummisen Johan Hallström som spelar med bland andra The New old Stock Trio. SoulTime-publiken mötte Johan i december.

RB jan 2019Som kvällens ”rookie” har vi bjudit in REBECCA BJÖRKLUND, 15 år, som sjunger några låtar med bandet.


Biljett HÄR! >

 

Patrick Ohlson Ölander, P-O Nilsson, Gustav Ljungquist, Boogie Castillo, Johan Hallström, Daniel Fridell, Rebecca Björklund