SoulTime - i Baktakt

Sture jan2019 1500px

De populära musikkvällarna på Teatercaféet fortsätter under våren.

Efter ett fullsatt SoulTime i december blir nästa den 30:e januari som är sista onsdagen i månaden. Frontfigur denna gång blir Carl-Martin Vikingsson, kanske mest känd som Sture Allén den Yngre i Svenska Akademien och från Stures Dansorkester. Där handlar det om reggae och baktakt med gott driv. Så det blir det så klart även på SoulTime. Men han har fler strängar än så på sin lyra. Utöver eget material är han välbekant med många andras låtskatter. Så konceptet är i grunden det samma. Carl-Martin är kvällens gästartist och han backas upp av musiker som redan är kända av SoulTime-publiken.

P-O Nilsson spelar keyboard och sjunger, precis som vanligt, och Patrik Ohlson Ölander lirar gitarr. Därutöver kommer två synnerligen välmeriterade musiker att bidra med sitt kunnande.

Basisten Jesper Pettersson är en flitigt anlitad basist och sångare som spelat med den svenska musikereliten både hemmavid och internationellt. Han har gästat SoulTime tidigare, då med funksoulgitarristen Paulo Mendonça som han nyligen turnerat med i Europa.

Zoltan Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Han har turnerat med proggrockbandet The Flower Kings och på senare år spelat med Jan Lundgren Trio. I listan över
andra spelkompisar finns musiker som Viktoria Tolstoy, LaGaylia Frazier, Sharon Dyall, Jonas Hellborg, Putte Wickman och Anders Bergcrantz. Bland internationella stornamn kan nämnas Quincy Jones, Wha Wha Watson, James Moody, Billy Harper, Clark Terry och Scott Hamilton. Och egentligen är listan betydligt längre. Senast han sågs och hördes på SoulTime var när Ulrika Skoglund gästade.

edvin2019Som kvällens "rookie" har vi bjudit in Edvin Ralsgård, en ung, lokal trummis & multiinstrumenalist som har alla möjligheter att bli större. Edvin kommer att göra några låtar tillsammans med bandet.


Biljett HÄR! >

 

Patrick Ohlson Ölander, P-O Nilsson, Jesper Pettersson, Zoltan Csörsz, Sture Allén, Edvin Ralsgård